Shows 2007

9 december De kampioens clubmatch wordt zoals gewoonlijk gehouden in Beusichem. De gevraagde keurmeesters waren Dhr. Peper en mevr. Richard van Duitsland. Met een mooie inschrijving van 36 Shiba's werd onze Koki beste van het ras. In de eindkeuring maakte Dhr. Peper Koki ook nog best in show. Een geweldige prestatie waar we wederom erg trots op zijn.
24 november Vandaag was de Winnershow in Amsterdam. Keurmeester was Mevr. L. Erhart met een inschrijving van 20 Shiba's. In de jeugdklas kreeg Rodie ( Mara-shimas One For The Road) de titel: Jeugdwinner 2007. Winner 2007 en beste van het ras werd onze Koki. In de groepskeuring werd Koki 2de geplaatst, een geweldig resultaat weer en op naar de laatste show van het jaar in Wijchen.
17 november Internationale show in Kortrijk ( Belgie) en de keurmeester was Dhr. J. Sanchez uit Spanje. Met een inschrijving van 23 Shiba's werd onze Koki beste van het ras, in de rasgroepskeuring werd hij 2de geplaatst.
3 november De internationale show in Bleiswijk en keurmeester was Dhr. R. Doedijns met een inschrijving van 13 Shiba's. Onze Koki werd beste van het ras en in de groepskeuring werd hij 3de geplaatst. Wederom een mooi resultaat.
16 september Vandaag was de kees- en poolhonden show in Zutphen, altijd een hele fijne en gezellige show. De keurmeester was Dhr. Hiddes met een inschrijving van 19 Shiba's. Onze Koki werd beste van het ras en eindigde 4de BEST IN SHOW. Het reserve CAC ging naar: Mara-shimas Taka Maru Ziggy van Mariska Koolen en onze Haru werd 1ste uitmuntend in open klas. Daar bovenop werd onze American Akita: Countryside's Real Deal ( Dealer) BEST IN SHOW. Wat een geweldig resultaat!
2 september Van Luxemburg door naar Konigswinter in Duitsland, het weer was schitterend, gelukkig maar met zo'n buitenshow. Keurmeester was Dhr. Volker Schon uit Duitsland en onze Ryuu kreeg het VDH+DCNH, waarmee hij DCNH kampioen is geworden. Haru kreeg het VDH+ reserve DCNH en wederom werd Rodie beste van het ras. Met de eindkeuring werd Rodie beste jeugdhond en daar boven op 3de BEST IN SHOW.
1 september Internationale show in Luxemburg waar ik samen met Ruud was. Onze Ryuu werd 1ste in kampioensklas met het CACL + reserve CACIB en werd hiermee Luxemburgs kampioen. Haru werd 2de uitmuntend in open klas en Rodie ( Mara-shimas One For The Road) werd Luxemburgs jeugdkampioen en beste van het ras.
26 augustus Jan ging met Koki en Haru op stap naar de Internationale show in Rotterdam. Keurmeester voor de Shiba was Mw. Haapaniemi uit Finland, met een inschrijving van 20 Shiba's. Onze Haru kreeg het reserve CACIB en onze Koki werd beste van het ras. De groep werd gekeurd door Dhr. R. Hubental uit Zweden en Koki werd beste van groep 5. In de eindkeuring, die wederom werd gekeurd door Mw. Haapaniemi, maakte zij Koki...BEST IN SHOW....Een schitterend resultaat en wij zijn bijzonder trots en vereerd met de erkenningen van onze honden.
10 augustus Na een lange zomerbreak was vandaag de Internationale show in Berghem (NL). Keurmeester was Dhr. P. Roosenboom uit Belgie, met een inschrijving van 17 Shiba's. Onze Koki werd beste van het ras en een mooie 2de plaats in de groepskeuring.
28/29 april Tweedaagse show in Herborn-Seelbach ( D) en uiteraard konden we niet ontbreken, we moesten strijden om de wisselbeker voor de beste Japanse hond, na 3x winnen mag je deze houden en het is ons gelukt om 3 jaar achtereen beste Japanner te worden. De 1ste keer in 2005 met Pride, vorig jaar met Katsu en nu met Koki. Jan was met Katsu, Koki en Haru naar de show. Op 28 april keurde Mevr G. Richard uit Duitsland met een inschrijving van 20 Shiba's. Haru werd 1ste in open klas met VDH punt, Katsu kreeg het veteranen punt en Koki kreeg het VDH + DCNH punt en werd beste van het ras en later in de erering...3de BEST IN SHOW!! 29 april keurde Dhr. Vaskas uit Griekenland en werd Haru 1ste in open klas met VDH + reserve DCNH punt, Katsu wederom zijn veteranen punt en Koki kreeg het VDH+DCNH punt en werd beste van het ras en in de erering werd hij nu 2de BEST IN SHOW...
9 april Vandaag was de Paasshow in Leeuwarden en keurmeester was Mevr. A. Kammerscheid-Lammers van Duitsland. Onze Koki werd beste van het ras en in de groepskeuring werd Koki 2de geplaatst. Na een jaar afwezigheid hadden we Katsu ook mee en kreeg het CAC in de veteranen klas.
24 maart Internationale show in Leiden en keurmeester was Mevr. E. Upmeijer. Onze Ryuu kreeg het reserve CAC + CACIB en is hiermee Nederlands kampioen geworden. Onze Koki kreeg het CAC + CACIB en werd beste van het ras. In de groepskeuring werd Koki wederom beste van groep 5. De volgende dag moesten we terugkomen voor de best in show keuring en ik ben zo trots om te vermelden dat Jan met Koki BEST IN SHOW is geworden.  
17 maart De nationale show in Wieze-aalst in Belgie. Een gemoedelijke show waar de titels van hopkoning/hopkoningin en hopkeizer/hopkeizerin te behalen valt. We hadden nog 1 punt nodig voor Koki om zijn Belgisch kampioenschap af te maken en hij heeft het in stijl gedaan. De keurmeester was Dhr. Kavics uit Slovenie met een inschrijving van 20 Shiba's, wat veel te noemen is voor deze show. Onze Koki werd beste reu met het CAC en werd ook beste van het ras. In de groepskeuring werd Koki wederom beste van groep 5 en moest hij nog lopen tegen de andere reuen voor beste van de dag. Mevr. van Herle deed deze keuring en maakte Koki beste van de dag. De volgende dag gingen Jan en Koki terug naar Wieze om tegen de beste reu van de zondag te strijden. Met trots kan ik vermelden dat onze super Koki BESTE REU IN SHOW is geworden.
4 maart Voor het eerst werd de internationale show gehouden in het Martini plaza te Groningen , dit i.p.v de show in Zuidlaren. Keurmeester was Dhr. R. Doedijns (NL) en onze Ryuu werd 1ste in open klas en onze Koki werd beste reu met CAC + CACIB en werd tevens beste van het ras. In de groepskeuring, die werd gekeurd door Dhr. H. Muller, werd Jan met Koki beste van de groep. In de eindkeuring werd Koki 3de BEST IN SHOW. Ongelofelijk trots en blij zijn we met dit resultaat.
25 februari Terwijl wij met Koki in Amersfoort waren, was Mariska Koolen met haar 2 Shiba's naar de internationale show in Hoogstraten (B) gegaan met Ziggy ( Mara-shimas Taku Maru Ziggy) en Simba ( Mara-shimas Tenkuu Go Toyofuku). Keurmeester was Mevr. Mona Selbach uit Noorwegen en Ziggy werd beste reu met het CAC + CACIB en Simba beste teef met het CAC + CACIB en Simba werd tevens beste van het ras. In Polen ( Leszno) werd ook een kampioenshow gehouden en onze Tattoi ( Mara-shimas I'm Cool Without You), werd daar beste van het ras. Ik vind het wel heel bijzonder dat op 1 dag en in 3 verschillende landen, de Mara-shimas Shiba's zo succesvol zijn geweest.
25 februari De tophond van het jaarshow is een bijzondere show. Hiervoor worden alleen honden uitgenodigd, die op de NL'se tentoonstellingen een 1ste, 2de of 3de plaats in de groepskeuring hebben verkregen. Deze show wordt gehouden in "De Flint" te Amersfoort. Onze Bo( Mara-shimas Katsu Go Benisakura), moeder van Koki, is 3x gekwalificeerd geweest voor deze show en heeft zelfs de rasgroep gewonnen van 2001. Met trots mag ik dan ook zeggen dat Koki zich ook voor de 3x gekwalificeerd heeft, maar dat is voor volgend jaar. De groepskeurmeester voor dit jaar was Mevr. W van Deijl en onze Koki werd 2de van de groep. Een geweldig resultaat.
3 februari Eindhoven is de 1ste show van het jaar in Nederland. De keurmeester was Mevr. Mach uit Zwitserland met een super inschrijving van 35 Shiba's! Onze Koki, die net 27 maanden was geworden werd beste reu met het CAC + CACIB, hiermee is hij Nederlands en Internationaal kampioen geworden. Dat was nog niet alles, Koki werd ook beste van het ras en in de groepskeuring werd Koki beste van groep 5. In de eindkeuring werd Koki 6de BEST IN SHOW. Een fantastisch resultaat, waar we super blij mee zijn.
28 januari Internationale show in Moeskroen ( B). Keurmeester was Dhr. N. Huibredo van Spanje en onze Koki werd beste reu met het CAC + CACIB en werd tevens beste van het ras. In de groepskeuring werd Koki 4de geplaatst. 
13 januari De 1ste internationale show van het nieuwe jaar was voor ons in Nurnberg ( D). Keurmeester was de rasspecialist Dhr. Rudi Hardtmann met een inschrijving van 12 Shiba's. Onze Ryuu werd beste reu met het CAC + CACIB.