Shows 2008

9 t/m 16 december 13/14 december was de Eukanuba Worldchallenge in Long Beach California. Dit was een buitengewone gebeurtenis en we waren supertrots dat Koki voor Nederland uitkwam. Het was fantastisch om alle prachtige honden te zien van de 52 deelnemende landen. De reis was perfect georganiseerd door Eukanuba. Er waren 4 secties, 2 Europese, een Aziatische en een Amerikaanse sectie. Hiervan werden er elk 3 geselecteerd voor de finale. Van de 12 finalisten werd de Top poedel ( Japan) 3de, de Sealyham Terrier ( Amerika) 2de en best in show de prachtige Saluki teef: Dakira Sawahin uit Duitsland van Dagmar Hintzenberg. Alles was keurig verzorgd, veel mensen ontmoet en een stuk wijzer geworden...:-)) Zo'n gebeurtenis als dit is zeker voor herhaling vatbaar!     
6 & 7 december Na de wereldshow in Wenen ( 1996) werd het weer eens tijd om in Oostenrijk een show te lopen. Het was een dubbele CACIB-CAC show in Wels. De Km op zaterdag was Adolf Ringer uit Oostenrijk en Koki kreeg het CACA + reserve CACIB, onze Cherry kreeg het CACA + CACIB en werd beste van het ras. OP zondag was de KM Dhr. B. Kavcic uit Slowakije en Koki kreeg het CACA + CACIB, Cherry werd wederom beste teef met het CACA + CACIB en Koki werd beste van het ras. In de rasgroepskeuring werd Koki 2de geplaatst. 
29 november Naar deze show leef je het hele jaar naar toe, de bekende Winnershow in de RAI te Amsterdam met de welbekende titels. Ik ben toch bijzonder trots te vermelden dat wij onze eerste Winnertitel in 1993 behaalden met onze Cilla ( Vormund Shooting Star). Vanaf 1993, ( behalve het jaar 2000) hebben wij tot aan 2008 een Winnertitel met onze Shibas behaald. Dit jaar werden de Shibas gekeurd door Mevr. E. Upmeijer uit NL en is onze Koki WINNER 2008 geworden.
16 november Internationale show in Praag - Tsjechie. KM was Mevr. Petrusova van Tsjechie. Haru kreeg het CAC + reserve CACIB en Koki kreeg het CAC + CACIB + BOB. In de groepskeuring werd Koki 2de van groep 5 geplaatst.
26 oktober Vandaag was de Internationale show in de Veemarkthallen te Utrecht. Wij hadden zelf geen honden ingeschreven, een weekendje rust was hoognodig. Enjoy, pup van Koki X Cherry was in de babyklas ingeschreven en wou toch supporteren. Enjoy deed het perfect en ze werd ook nog 4de BESTE BABY IN SHOW....mooi gedaan hoor Karin en Miriam...:-))
18 oktober Van Dortmund naar Lausanne ( Zwitserland) gereden voor de internationaleshow aldaar. Onze Xena kreeg het CAC + CACIB en werd beste van het ras, ze is hiermee Zwitsers kampioen geworden.
17 oktober De Bundessiegershow in Dortmund is de grootste show van Duitsland en met een mooie titel te winnen. Keurmeester voor de Shibas was Dhr. H. Muller uit Zwitserland en we zijn bijzonder trots te vermelden dat onze Xena beste teef werd met het CAC + CACIB en de titel: Bundessiegerin 2008. Onze Koki werd beste reu met het CAC + CACIB ( Hiermee Duits kampioen geworden) en beste van het ras. In de groepsring werd Koki beste van de groep en op zondag ( 19 okt.) was de best in show keuring. Een fantastisch evenement en Koki werd van de 9000 ingeschreven honden...3de BEST IN SHOW.
4 oktober Daar we de wereldshow hadden overgeslagen, was het nu de beurt aan de Europese tentoonstelling in Boedapest ( Hongarije). De KM was Mevr. K. Eldred uit Australie en met een inschrijving van 35 Shiba's werd Koki beste van het ras en daarmee EUROPEES KAMPIOEN 2008. In de groepskeuring werd Koki 4de geplaatst. Een super resultaat! 
21 september Vandaag was de Belgische kampioensclubmatch en tevens werd hun 20 jarig bestaan gevierd. De keurmeester voor de Shiba's was Dhr. Deschumere uit Belgie. We hadden Xena ook meegenomen en ze heeft er nog steeds zin in, want ze werd beste teef met het CAC. Onze Koki werd beste van het ras en uiteindelijk 2de best in show. Een hele gezellige dag en op naar volgend jaar!
4 september PERSBERICHT VAN DE RAAD VAN BEHEER.

Winnaar Hond van het Jaar Show ‘Koki’ naar Eukanuba World Challenge 2008

 

De Shiba reu ‘Koki’, winnaar van de Hond van het Jaar Show zal Nederland vertegenwoordigen op de Eukanuba World Challenge 2008 in Amerika.

 

Vorig jaar vond de 1ste editie van de Eukanuba World Challenge in Long Beach, Californie, USA,  plaats.

De Eukanuba World Challenge is een samenwerking tussen de American Kennel Club, de FCI en Eukanuba.
Voor de World Challenge worden de beste show-honden uit de hele wereld uitgenodigd. Er doen meer dan 50 landen mee aan de competitie. Per land is er 1 deelnemer. Deze nemen het per 'continent', America & Canada, Europa & Zuid-Afrika en Azďe & Australie, tegen elkaar op waarna uit de 3 continent winners uiteindelijk de Best in Show gekozen word tot Eukanuba World Challenge Champion.

Voor Nederland wordt als deelnemer aan de Eukanuba World Challenge 2008 uitgezonden de winnaar van de Hond van het Jaar Show. Voor dit jaar is dat de Shiba, reu, Nederlands, Belgisch, Luxemburgs en Internationaal Kampioen Mara-Shimas Koki's Kime Waza, JW05, CW05, CW07, W07, HvhJ07 van Wilma van der Meer. Zij zullen Nederland vertegenwoordigen op 13 en 14 december 2008 in Amerika.

 

De regels voor selectie voor de komende Eukanuba World Challenge zijn door de FCI aangepast. Vanaf volgend jaar zal er een Eukanuba World Challenge ranglijst worden gemaakt op basis van alle CACIB shows van januari tot en met september 2009. Deelnemende honden krijgen punten op basis van Best in Group en Best in Show plaatsingen. De Raad van Beheer zal deze competitie registreren en de ranglijsten publiceren.

 

Voor meer informatie: www.eukanubaworldchallenge.com

 

30 augustus Internationale show in de AHOY te Rotterdam. Keurmeester was Dhr. Hansen uit Denemarken en onze Koki werd beste van het ras, in de rasgroep keuring werd Koki 2de geplaatst.
22 augustus Internationale show in Mechelen ( Belgie). Keurmeester was Dhr. G. Schafer en onze Koki werd beste van het ras.
5 april Internationale tentoonstelling in de Zeelandhallen te Goes. Keurmeester was Mevr. Reiniers van Belgie en onze Koki werd beste van het ras. Tevens werd Koki beste van de rasgroep keuring en eindigde als 4de BEST IN SHOW. 
16 maart Kleine thuiswedstrijd met deze Internationale show in de groenoordhallen te Leiden. Cherry kreeg een zeer goed en onze Koki werd beste van het ras en 4de in de rasgroep keuring.
2 maart Internationale show in Groningen en keurmeester voor de Shiba was Mevr. Haapaniemi van Finland. Onze Haru kreeg het reserve CAC + CACIB en Cherry werd beste teef met het CAC + CACIB, onze Koki werd beste van het ras en in de rasgroep keuring werd hij 2de geplaatst.
24 februari De hond van het jaar show is toch een uniek evenement en een eer om daar aanwezig te zijn. Deze show wordt gehouden in De Flint te Amersfoort. We zijn dan ook bijzonder trots om te vermelden dat onze Koki groep 5 won, die werd gekeurd door Mevr. Erhart en de best in show keuring werd gedaan door Dhr. Doedijns en Koki werd BEST IN SHOW....Dit is toch de kroon op het harde, maar liefdevolle werk die we in het ras gestopt hebben. Wij zijn dan ook zeer dankbaar en vereerd met zoveel lof van de keurmeesters over Koki.
8 februari Eindhoven is altijd een leuke show om het nieuwe jaar mee te beginnen. Keurmeester was Mevr. Katana van Amerika en onze Koki werd beste van het ras en Cherry kreeg uitmuntend. De groepskeuring werd gedaan door Dhr. Ramalho van Portugal en onze Koki werd beste van groep 5.....Zondag 10 feb. kwamen we terug voor de best in show keuring en Koki werd 5de best in show.
6 januari 1ste show van het jaar was in Hoogstraten (B) en keurmeester was Dhr. F. Klindrup uit Denemarken. Wederom een fantastisch resultaat van Koki, die beste van het ras werd en 3de in groep 5. Cherry kreeg het reserve CAC+CACIB.