Shows 2006

25 november Vandaag was het zover voor de WINNERSHOW, 23 shiba's waren er ingeschreven en keurmeester was Mevr. van Deijl uit Belgie. Onze Ryuu deed het weer en werd beste reu met het CAC + CACIB enzijn eerste titel van: WINNER 2006. Onze kale Koki werd 1ste in kampioensklas. We zijn bijzonder blij met de vorderingen die Ryuu maakt.
18 november Internationale show in Kortrijk ( Belgie) en keurmeester was Dhr. Teruyoshi Suguhara uit Japan met een inschrijving van 35 Shiba's. Onze Ryuu die het steeds beter gaat doen werd daar welverdiend beste reu met het CAC + CACIB, zijn zoon ( Mara-shimas One For The Road) Rodie, eigenaar: R. Schreuder, mede-eigenaar: W v/d Meer die zijn 1ste show had werd beste baby.
9 november De wereldshow werd gehouden in Poznan ( Polen) met een inschrijving van 67 Shiba's en keurmeester was Dhr. Kupferberg uit Israel. Onze Ryuu werd 4de in open klas, onze Koki werd reserve wereld kampioen en Pride werd 4de in kampioensklas.
13/14 oktober Op vrijdag werd de Bundessiegershow gehouden en onze Ryuu werd 2de in de open klas, onze Xena 2de in kampioensklas, keurmeester was S. Faust uit Duitsland. Op zaterdag was de Jahrhunderd siegershow en Onze Ryuu werd 1ste in open klas en kreeg het reserve CACIB, Xena was nu niet mee, keurmeester was Dhr. Pinkster van Canada.
8 oktober Internationale show in Charleroi ( Belgie) en keurmeester was Dhr. Violet uit Frankrijk. Onze Ryuu kreeg het CAC + CACIB en werd tevens BOB. 
24 september Nationale show in Cambrai ( Frankrijk). Keurmeester was Dhr. Barenne uit Frankrijk en onze Ryuu kreeg het CAC en werd BOB.
17 september De internationale show in Zwolle waar Dhr. Doedijns 17 shibas mocht keuren. Onze Koki werd beste reu met het CAC + CACIB, onze Tattoi werd 1ste in de jeugdklas en is hiermee Nederlands jeugdkampioen geworden.
10 september Vandaag was de kampioensclubmatch in Evergem ( Belgie). Gelukkig was het weer ons goedgezind en werd het een geslaagde, maar lange dag. Er waren 31 Shibas ingeschreven en de keurmeester was Dhr. P. Roosenboom van Belgie. Ik had alleen Ryuu bij me en hij werd beste reu met het CAC.
2 september Jan reisde met Koki af naar Luxemburg. Keurmeester was Dhr. Cottafavi uit Luxemburg met een inschrijving van 17 Shibas. Koki werd prachtig geshowd door Pascale en kreeg het CACL + reserve CACIB, hiermee is Koki Luxemburgs kampioen geworden waar ik erg trots op ben.
15 en 16 juli Dit weekend was er de 2 daagse internationale show in Douai ( Frankrijk). Zaterdag was er een specialty en de keurmeester was Mevr. Heikkinen-Lehkonen uit Finland met een inschrijving van 12 Shibas. Onze kale Koki werd beste reu met het CAC + CACIB en onze Xena werd beste teef met het CAC + CACIB en beste van het ras. Zondag werden de Shibas gekeurd door Dhr. Barenne uit Frankrijk met een inschrijving van 9 Shibas. Onze Koki werd wederom beste reu met het CAC + CACIB en onze Xena werd ook weer beste teef met het CAC + CACIB en beste van het ras. Een geweldige prestatie van Koki en Xena.
25 juni Voor het eerst werd er de flevodog show georganiseerd in Almere met toekenning van het CAC. Keurmeester was Dhr. Evert Verschoor met een inschrijving van 7 Shibas. Jan was daar met onze Tattoi die vanuit de jeugdklas beste teef + beste van het ras werd. In de groepskeuring werd Tattoi 5de van de groep.
9 juni De 7de Japanse rasshow werd dit keer gehouden in Helsinki ( Finland). Met een inschrijving van 85 Shiba's + 2 buiten catalogus, is dit de hoogste inschrijving ooit in Europa voor een JKC specialty. De keurmeester voor deze specialty was Dhr. Fujie Shigeki uit Japan. Ik had Tattoi ( Mara-shimas I'm Cool Without You) in de jeugdklas die uitmuntend kreeg en Xena ( Mara-shimas The Warrior Princess) in de kampioensklas en ik kan U met ongelofelijk veel trots mededelen dat onze Xena beste teef werd met het CAC en daarmee ook Fins kampioen is geworden.Het reserve ging naar de 10 jarige veteraan en geloof het of niet, maar deze teef is ook zelf gefokt, namelijk: Multi kampioen Mara-shimas Unayama, eigenaar R. Laakso en T. Kantell uit Finland. Beste reu en tevens BOB werd: Explorer's Hiro van Birgit Hillerby uit Zweden.
 3 juni Vandaag was de Pinkstershow in Arnhem. Keurmeester was Dhr. Doedijns met een inschrijving van 12 Shiba's. Onze Koki kreeg het CAC + CACIB en werd beste van het ras. Onze Tattoi stond voor het eerst in de jeugdklas en werd beste teef met het CAC. In de groepskeuring behaalde Koki een mooie 3de plaats en hij is wederom gekwalificeerd voor de tophond van het jaar show.
29 en 30 april Dit weekend was het de beurt aan de Herborn-Seelbach show in Duitsland, deze 2 daagse show wordt altijd eind april gehouden. Op zaterdag was de keurmeester Dhr. Volker Schon met een inschrijving van 17 Shibas. Onze Koki kreeg vanuit de tussenklas het VDH + reserve DCNH, Ryuu kreeg het VDH vanuit de open klas, Pride kreeg het VDH + reserve DCNH vanuit de kampioensklas. Onze Katsu werd vanuit de veteranen klas beste van het ras en werd 2de BEST IN SHOW. Zondag was de keurmeester Mevr. W. van Deijl uit Belgie met een inschrijving van 18 Shibas. Onze Koki werd beste reu met het VDH + DCNH punt en Ryuu kreeg het VDH vanuit open klas. Nu was het de beurt aan Xena en zij werd beste teef met het VDH + DCNH punt en is hiermee DCNH kampioen geworden. Onze Katsu werd wederom vanuit de veteran klas beste van het ras en 2de BEST IN SHOW. Er wordt ook een speciale prijs uitgereikt aan de beste Japanse hond en vorig jaar viel de eer aan Pride, dit jaar was het Katsu die de wisselbeker won, dus kon ik deze weer mee terug naar huis nemen...:-))
17 april Vandaag was de Paasshow te Leeuwarden. Er waren 8 Shiba's ingeschreven en keurmeester was Mevr. van Deijl uit Belgie. Onze Katsu stond voor het eerst in veteranenklas, daar hij nu 8 jaar is en werd beste van het ras. Onze Koki kreeg het reserve CAC, maar volle CACIB, daar in de veteranenklas alleen het CAC wordt afgegeven. Onze nieuwe import reu uit Japan "Ryuu" was ook mee voor de gewenning.
9 april Internationale show in Antwerpen (B). Keurmeester was Mr. A. de Wilde (B). Onze Koki kreeg het CAC + CACIB en heeft hiermee zijn 2de Belgische CAC en CACIB behaald.
2 april De internationale show in Berlijn (D), keurmeester was mevr. Caspelherr en onze Woofie kreeg het VDH + CACIB en werd ook BOB. Met deze show is Woofie Duits kampioen geworden.
26 februari Jan ging vandaag met Dealer en Woofie naar Gent in Belgie. Keurmeester voor de Shiba was Mevr. Maya Delaquis uit Zwitserland, tevens was er ook de specialty voor groep 5.  Woofie kreeg het CAC + CACIB + BOB, net als onze Dealer ( American-akita). Dealer werd 4de in groep 5 en tevens zijn Dealer en Woofie Belgisch en Internationaal kampioen geworden.
26 februari Vandaag was de TOPHOND VAN HET JAAR SHOW, gehouden in de FLINT te Amersfoort. Katsu, Koki en Pride waren gekwalificeerd voor deze show, maar Pride bleef thuis. De keurmeester voor groep 5 was Mevr. Zwaardman-Pinster, 1ste werd een Basenji en 2de een Alaska malamute. Het was fijn om alle tophonden van NL bij elkaar te zien en hopelijk worden onze honden ook gekwalificeerd voor volgend jaar?
3 februari De 1ste show van het nieuwe jaar in NL is altijd Eindhoven, de keurmeester was Dhr. Steinbacher van Oostenrijk met een inschrijving van 15 shibas. Onze Woofie kreeg het reserve CAC + CACIB en is hiermee Nederlands kampioen geworden.
29 januari Internationale show in Moeskroen (B), keurmeester was Dhr. Sanchez (Spanje) met een inschrijving van 6 Shiba's. Onze Koki stond voor het eerst in open klas en won het CAC + CACIB + BOB.
8 januari Vandaag was de 1ste show van het jaar in Hoogstraten ( Belgie). Keurmeester was Dhr. Rozenboom uit Belgie met een inschrijving van 13 shibas. Onze Woofie werd beste reu met het CAC + CACIB.